203 000  хиляди души ще отбележат студентския празник тази година. 

...
203 000  хиляди души ще отбележат студентския празник тази година. 
Коментари Харесай

Около 203 000 студенти ще отбележат 8-и декември, едва 28 000 - извън кампусите

203 000  хиляди души ще отбележат студентския празник тази година.  Голяма част  от студентите ще го прекарат в градовете към кампусите – София, Търново, Русе, Свищов, Варна, Бургас, Благоевград и Пловдив. В тези случаи се  търсят предложения най-вече за вечеря. 
Това сподели за предаването „ Хоризонт до обед “ шефът на Института за разбори и  оценки в туризма Румен Драганов .  Само 28 000 са тези, които ще употребяват настанителна база.

Част от тях ще употребяват настанителна база отвън тези места, като се търсят най-вече вили и къщи за посетители, тъй като в една вила студентите разделят общата цена между тях и им излиза най-изгодно. По-същия метод, несъмнено, има изключиелно доста предложения в хотелите, които са както в балнео-, спа- и уелнес хотелите, които в този момент оферират разнообразни пакети дружно с тържествена вечеря, закуска. Пакетите са двудневни, само че там цените към този момент стартират от 110 лв.. Има и такива, които ще отидат и в чужбина. Те са по-малко – към 2500  

Отиват в Италия, отиват в Прага, отиват в Будапеща. Някакси те търсят градове, в които се случват неща. Прави усещане, че се търсят доста модерни събития, т.е. не се подчертава на археология и история.

Увеличението на цената е в туризма с към 11% по отношение на предходната година, само че качеството на услугана също е усъвършенствано.

Като цяло, малко над 12 милиона се чака да получи туризмът от студентския празник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР